Parę dni temu naszła mnie chęć stworzenia, zupełnie nowych (pod względem wyglądu) i przynajmniej dla mnie unikalnych babeczek, które zwyciężyły z innymi słodkościami. Korzystając z przepisu, który podałam już we wcześniejszym poście, tj. barwne cupcake'i wzięłam się za pracę. Wykorzystałam ponownie recepturę na same babeczki jak i masę (lukier maślany). Jedyną modyfikacją było dodanie kandyzowanej skórki pomarańczowej do ciasta. Do lukru maślanego dodałam oczywiście kilka kropelek barwnika spożywczego w odcieniu różowym, a serduszka na wierzchu wykonałam z masy cukrowej z dodatkiem barwnika zielonego, dzięki czemu uzyskałam kolor lekko miętowy. Nie mogło zabraknąć również moich ukochanych cukrowych białych perełek, jako elementu wykończeniowego.
A o to efekt mojej twórczości:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz